Kinderlampen

Kinderlampen, er zijn er zo veel! Hoe vind ik nou de goede?

Een leuke kinderkamer lamp

De eerste vraag die naar boven komt is natuurlijk wat uw kind leuk vindt. Als uw kind wat ouder is, is het erg leuk om samen te gaan kijken voor een lamp. Naast deze vraag is het belangrijk om na te denken over wat voor lamp of lampen u in de kinderkamer wilt. Wilt u gewoon een lamp die de hele ruimte verlicht? Ga dan voor een hanglamp kinderkamer of een plafondlamp met meerder lampjes.
Het is ook een idee om meerder lampen op de kinderkamer te hangen. Bijvoorbeeld een wandlamp of nachtlampje voor bij het bed. Dan kan u nog even een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. Of een bureaulamp voor op het bureau. Altijd handig voor als uw kind al wat ouder is en huiswerk moet maken. Zo zijn er verschillende keuzes waar over nagedacht moet worden.

Verschillende kinderkamer lampen

Iedere kinderkamer is natuurlijk weer anders. Bij een stoere jongenskamer lamp kan u kiezen voor een hanglamp in de vorm van een vliegtuig of motor. Bij een schattige meisjeskamer juist voor een leuke, vrolijke lamp met bloemetjes. Het is allemaal mogelijk! Kinderkamer lampen geven sfeer en warmte aan de slaapkamer, ze vrolijken de kinderkamer op en maken hem compleet. Let bij het kiezen van een kinderkamer lamp op dat hij past bij de rest van de ruimte.

De juiste kleur kiezen

In kinderkamers is vaak veel kleur. Wij willen u helpen bij het kiezen van die kleuren. De volgende kleuren passen bij elkaar:
– Blauw kan met oranje, groen en paars
– Rood staat mooi bij groen, paars en oranje
– De tint groen die ook in de natuur voorkomt is eigenlijk te combineren met alle kleuren.
– Bij paars past geel, maar niet teveel geel.
– Bij oranje kan geel of rood, maar deze kleuren moeten niet te fel zijn.

Per kleur kan u natuurlijk weer kiezen voor de felle variant of juist de zacht. Kijk zelf goed met verschillende kleurstroken wat bij elkaar past.
Bij het kiezen van kleuren wordt vaak de kleurencirkel gebruikt. De kleuren die tegenover elkaar liggen in deze cirkel passen altijd wel bij elkaar.

Hulpmiddel voor uw kind

Kinderen vinden het vaak fijn als ze een klein nachtlampje hebben, ook hiervoor kunt u bij ons terecht. U kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een kleine wandlamp aan de muur.
Maak de slaapkamer van uw kind een gezellige plek met leuke verlichting en uw kind zal het een stuk minder erg vinden om naar bed te gaan of op zijn of haar kamer te spelen.
Een tip voor ouders waarvan de kinderen al wat ouder zijn: laat uw kind zelf meebeslissen bij de aankoop van een lamp. Zo wordt het nog meer de kamer van uw kind. lamp babykamer

Maak de babykamer compleet met verlichting

Behalve op een roze wolk zitten omdat er een baby op komst is, is het noodzakelijk om de babykamer in te richten. Na het kiezen van de kleur voor de muren en wat er op de vloer komt is het eindelijk tijd voor het leukste gedeelte: de inrichting. Bij de inrichting hoort dan ook het uitkiezen van de juiste babykamer lamp.

Verlichting in de babykamer is een belangrijk element mede met oog op de toekomst. Ga je voor een eenvoudige stoffen hanglamp met de kap in de kleur van de kamer, of ga je voor een vrolijke lamp in de vorm van een vliegtuig met een lamp erin verwerkt? Of is de kamer helemaal aangepast op de jonge heer die verwacht wordt waar een stoere lamp voor geschikt is in de vorm van een motor. Het kan ook zijn dat de kamer juist volledig gericht is op de dame die verwacht wordt en er juist een vrolijke bloemetjes lamp perfect past in het interieur. Alles is mogelijk!

Kies voor verschillende lichtpunten

Vaak zien we een babykamer met middenin één lichtbron die licht over de hele kamer verspreidt. Bij een babykamer is het vaak handig om naast de centrale lamp te kiezen voor een lamp die alleen een bepaalde hoek verlicht, zoals de commode. Zo hoef je niet de hele kamer meteen te verlichten als je ‘s nachts je kindje even uit bed moet halen om het bijvoorbeeld te verschonen.

Dimbare lampen op de babykamer

Dimbare lampen zijn fijn in gebruik omdat je op elk moment van de dag kunt bepalen hoe fel je de lamp wilt hebben. Dit is juist bij een babykamer belangrijk omdat je niet wilt dat je kindje schrikt van het felle licht wanneer je de lamp aandoet.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s